Както предаде по-рано днес Varna24.bg, премиерът акад. Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел и вътрешният министър Калин

...
Както предаде по-рано днес Varna24.bg, премиерът акад. Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел и вътрешният министър Калин
Коментари Харесай

Ще бъде ли по-бърз анализът на кръвните проби на шофьорите за дрога, благодарение на новата апаратура?

Както съобщи по-рано през днешния ден Varna24.bg,  премиерът акад. Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел и вътрешният министър Калин Стоянов представиха автоматизираната система за разбор на кръвни проби.

Илия Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия дефинира новата инсталация, която ще помогне за по-бързото излизане на резултатите от кръвните проби на водачите за дрога като стъпка в вярната посока. 

" Абсурдно e месеци наред да се чакат тези проби. Ако някой е дал положителен тест за опиати и се потвърди, че той фактически е карал под въздействието им, забавянето е извънредно. Защото това значи, че забавяме цялото правораздаване и наказването на този нарушител, защото това е закононарушение. От друга страна, в случай че се окаже, че тестът от полевия тест се опровергава, това пък е извънредно за самия човек. Могат да ти вземат умерено автомобила ", разяснява той. 

По думите му броят на местата, на които се правят тези проби, трябва да се усили. " Ключова е освен бързината на тестванията. Трябват повече лаборатории и личен състав за тях. Има и насъбрани проби за инспекция, които би трябвало да се изчистят. Отделно, тези проби, които са от ден на ден и повече, генерират доход в бюджета. А отнетите коли към този момент започнаха да се продават. Тоест, това са приходи, които могат да се вложат ", сподели Тодоров пред NOVA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР